JULEKONSERT I FLÅ KIRKE 11. DESEMBER


Nå kan vi endelig arrangere julekonsert igjen i Flå kirke. Og i år som tidligere så har vi også i år utflytta Flåværinger m.fl.

 

DET BLIR JULEKONSERT LØRDAG 11. DESEMBER KL 17.30

Artistene er: Trude Kristin Klæboe (nederst til venstre på bilde), Torill Beate Nilsen (øverst til venstre), Odin Waage (øverst til høyre, foto: Marte Nybakk) og Ole Jørn Myklebust (nederst til høyre, foto: Andreas Ulvo)

Billetter får du kjøpt på Hallingbillett. kr 300 for voksen og kr 150 for barn/ungdom til og med ungdomsskole. Gebyr kommer i tillegg.

Utenom hallingbillett og i døra, så koster billetten henholdsvis kr 330 og kr 180.

Bilettsalg: www.hallingbillett.no

OM ARTISTENE:

Trude Kristin Klæboe: (programansvarlig for konserten)

"Med et unikt og vakkert uttrykk er Trude Kristin en enestående fortolker av låter i både pop, jazz og visesjangeren. Hun har etter hvert blitt en kjent og mye benyttet artist som har som sitt varemerke å akkompagnere seg selv mens hun synger. En god karakteristikk av Trude Kristin kan være ”det norske svaret på Eva Cassidy ”, for med en inderlighet i både stemme og spill og svært personlige arrangementer løfter hun kjente klassikere til nye høyder." Sitat Frøydis Grorud.

Trude Kristin lever av og for å levere sang og musikk til begravelser, brylluper, events ogkonserter (sjangermessig svært bredspektret) som solist og pianist. Hun tilrettelegger og skreddersyr for både små og store arrangementer og seremonier, og topper gjerne laget med svært dyktige musikere når det er ønskelig.

Hun har også medvirket med sin sangstemme på flere norske filmer, bl.a. "Det største iverden" (2000) og i NRK satsningen "Ibsen, En udødelig mann" (2006) for å nevne noe.

Hun har samarbeidet med en rekke kjente norske artister, bl.a. Jørn Hoel, Nora Foss, Marvin Charles, Gil Bonden, Bjarne Brøndbo, Erlend Bratland, Stine Hole Ulla, Heine Totland og Trygve Skaug for å nevne noen.

I 2015 gav hun og Frøydis Grorud (sakfofonist på NRK’s Beat for Beat) ut albumet Duften av liv, som ble en bestselger for Vivo det året. De to har siden samarbeidet tett om en mengde seminarer, konserter og begravelser.

Julen 2015 var hun kapellmester på juleturne med Stine Hole Ulla og Erlend Bratland. I den norske MGP finalen 2016 bidro TKK som låtskriver sammen med Ingrid Skretting og Stine Hole Ulla på låta Traces, fremført av Stine Hole Ulla.

Våren 2017 var hun på turnèen “Håpet i ditt blikk” med mikropoet, låtskriver og musiker Trygve Skaug og Frøydis Grorud. Sommeren 2017 ble hun invitert til å synge for Dronning Sonja som fylte 80 år i anledning skulpturavduking i Slottsparken. Et par uker etter det, ble hun (på kort varsel) hentet inn av NRK til opptreden på direktesending på Sommeråpent i barndomsbygda Flå. Etter dette har mange opptredener i forskjellige anledninger. Og har fra 2017 vært med på julekonsertene i Flå Kirke. Men er stadig med på ulike turneer og sangoppdrag rundt om i Norge. Og spiller og synger mye sammen med Frøydis Grorud. Disse to har spilt inn to plater sammen. Den første var «duften av liv» og den andre «duften av kjærlighet».

Hun har en vakker stemme og en fantastisk musiker som vi er svært takknemlig for stiller opp i Flå år etter år på julekonserten vår.

Torill Beate Nilssen:

Torill Beate er født og oppvokst i Flå i Hallingdal. Siden 1995 har hun vært bosatt i Hamar, og hun har vært svært aktiv i musikkmiljøet i Hedmark i mange år.
Torill gjør mange ulike oppdrag, og hun brukes også fast i ulike veldedige arrangementer. Hun skriver og fremfører aller helst egne låter på halling i vise/folk-sjangeren. Hun har også tonesatt kjærlighetsdikt av Hedmarks-forfattere. Noen av disse finnes på utgivelsen «Solvinter» fra 2009. I 2006 ga Torill ut albumet «Desembernatt» med duoen «Kattefot».

I tillegg til å gjøre oppdrag som soloartist med piano, spiller Torill ofte sammen med andre musikere, da under bandnavnet «Fivreld».
Hun har også vært flittig brukt som duettpartner og korist på flere plateinnspillinger av artister som Geirr Lystrup, Guren Hagen, Simen Loe, Lars Kolberg, Toril Nybrott med flere.
Torill har vært aktiv sanger i det prisbelønte Hamar-koret Damenes Aften siden 2000.

Torill er opptatt av at sangene og tekstene hun synger skal formidle noe, og hun gleder seg veldig til å komme tilbake til hjembygda for å være med på denne konserten.

Hun er en fantastisk sanger og musiker, med en fantastisk stemme. Vi er så takknemlig for at hun også i år stiller opp på julekonserten vår. Og i år sammen med sin sønn Odin. Hjertegodt og flott. Det er bare å glede seg.

 

 

Odin Waage

26 år og skuespiller. Han debuterte som skuespiller i filmen Sammen i 2009, og har senere spilt i flere TV-serier, inkludert dramaserien Hvaler fra 2010 og Halvbroren (basert på boka av Lars Saabye Christensen) i 2013.[3] Han spilte en av hovedrollen i TV-serien Øyevitne i 2014, og en mindre rolle i serien Svartsjøen i 2016. Han er kanskje mest kjent for å ha spilt hovedrollen Glenn Tore (GT) i NRK-serien Rådebank våren 2020, som førte til at han vant prisen som beste skuespiller og var en av fire finalister til publikumsprisen under Gullruten 2021.[4] For serien ble han også nominert til Seriekritikerprisen 2021 i klasen beste skuespiller i norsk serie.[5]

Han er sønn til Torill Beate Nilsen som også er med på konserten. I tillegg er han også musiker og har bemerket seg godt som artist det siste året. Spiller egne låter og coverlåter. Vi var så heldige at Odin var med sin mor på 17. mai konsert her i Flå, og gleder oss over at han også blir med på julekonserten. Mor og sønn i sang sammen er helt fantastisk. De er et godt team. Odin har en fantastisk stemme og spiller også gitar og piano.

Ole Jørn Myklebust:

Ole Jørn Myklebust har de siste 20 årene vært en markant skikkelse i norsk musikkliv, både som musiker, produsent, komponist og bandleder. Han har flere soloutgivelser bak seg innenfor jazz- og visesjangeren, og har ledet en rekke store prosjekter i inn- og utland. Han har jobbet mye med samisk musikk, bl.a. som fast medlem av Mari Boine band siden 2006, og han har også samarbeidet tett med artister som Jonas Fjeld, Unni Wilhelmsen og Ingrid Olava, både som produsent og musiker. 

Tilbake